GTK ordföranden

1963-1980 Arne Holmberg var gentlemannen på och utanför banan i vita kläder och Dunlop Maxply-racket i tygfodral. Arne var lika stilren med racketen som med ordförandeklubban och såg på ett försynt och samtidigt konstruktivt sätt att GTK höll jämna steg med övriga tennissverige. Han var inte enbart sommarspelare. På vintern återfanns han både i Kungliga Tennishallen och på Tennistadion.

1981-1982 Lars G Selin var i likhet med företrädaren Arne en förebild i fråga om sportsligt uppträdande på banan och stor entusiasm som åskådare. Ett utmärkande tennisdrag var hans pannband, långt innan Björn Borg gav den accessoaren ett ansikte. Familjen Selin, vid Majas Udde var en av pionjärfamiljerna och under flera år åkte Lars vespa till sommarstället. Lars spred trivsel omkring sig på Muskö och tomrummet blev stort när han alltför tidigt gick bort.

1983 Lars G Selin / Gunnar Svedin Gunnar var aldrig vald GTK-ordförande(olämpligt med samma ordförande i GTK som i moderföreningen GTFF) men han "kändes" som och innehade ofta den rollen både praktisk och administrativ styrelseledamot - alltså en mycket stark vice ordförande, hade vi under många år både före och efter denna korta period som ordinarie. Gunnars praktiska sinnelag visade sig också på tennisbanan där han mog trivdes bäst som dubbelpartner.

1984-1987 Ulf Lagerbäck svingade vår ordföranden klubba under några viktiga år runt vårt 25-årsjubileum och svarade för goda insatser. Kollisionen med annat "svingande" och utlandsarbete gjorde att Ulf valde att avsäga sig såväl styrelseuppdrag som ordförandeskapet, men "stödet" känner vi fortfarande.
Hela klanen Lagerbäck har visat framfötterna i de flesta klasserna under våra mästerskap under många år.

1988-1993 Torbjörn Molander innehade den kombinerade tunga posten materialförvaltare/ordförande. Så fort något problem rörande banan (droppande kran, trasig stol, lossnade linjer, skevt fönster, gropig bana) uppstod så var Tosse där och fixade till det - en riktig hustomte! Och vem minns inte hur det på bara några timmar blev ett perfekt partytält (långt innan sådana var uppfunna!) av brädor och presenningar så att vi i ösregn kunde genomföra en av våra stora och lyckade fester. En så praktisk ordförande i vått och torrt får vi nog aldrig mer!

1994-2000 K-G Lindquist en ordförande med goda kontakter hos både Pripps och GB, vilket gjorde att vi under många år hade en mycket god ekonomi i kioskverksamheten. Det var också han som värnade om att de Wigerska rosorna delades ut speciellt till damer! Till meriterna hör också ett antal inteckningar i Old Boys-klassens vandringspris.

2001-2003 Bengt Liljefors är den förste ordförande som verkligen hunnit växa in i sin roll - alltså inte bara en person som valdes av en slump - nej Bengt har varit med på banan redan som junior och under 70-talets början var han en ung och värdig herrsingelspelare med en mängd inteckningar i vår örnpokal! Han var också sin far Gunnar Svedin (senare Liljefors) under många år (kanske ibland under viss protest deltagit i "klubbnyttor" som att gräva kabeldike, bygga klubbhus och vända lamm på grillfester) faktiskt fostrats till kronprins!

2004-2005 Mikael Carleson Efter flera års arbete som vice ordförande antog Micke utmaningen som ordförande, under en kort och intensiv period då styrelsen äntligen(!) lyckades formulera nya stadgar, som antogs 15 maj 2005.

2006-2012 Helene Liljefors GTKs första kvinnliga ordförande! Har under de senaste åren varit del av vår tävlingsledning och dessutom bidragit till nytändning i klubben.

2013 Staffan Arvas är en av många tennisspelare i Arvas-släkten och tog över efter sin granne Helene, tvärs över gatan. Under Staffans orförandeår genomfördes bl.a. det lyckade 50-årsjubileet 2013. När Staffan fick ett nytt spännande utlandsuppdrag för Scania som innebar mycket resande lade han ordförandeklubban åt sidan.

2014- Roland Berndt är en av GTK:s veteraner och slog sina första slag på banan 1964 under Arne Holmbergs ledning. Roland och barndomskamraten Dag Nordqvist var även Lilly Holmberg behjälpliga med diverse arrangörssysslor under 1960-talet. Efter många års bortavaro kom Roland tillbaka till GTK 2004 och var GTK:s sekreterare innan han valdes till ordförande på årsmötet 2014.

Texterna om ordförandena fram t.o.m 2001 är skrivna av Roland Berndt(?) och Annckieh Hallgren (?) inför 40-års jubileet.